Blogg 100, Ja varför inte?!

Blogg 100, igen!, ja varför inte?!

Det är kul att blogga och det finns säkert lika många förklaringar till blogganden som det finns bloggare. För min del nog mest med tyngdpunkt på att ha ett forum. Jag har ett par bloggar till och den här har väl aldrig ens nått fram till sin första intention – att utveckla ett basketbollprogram och nu är det ett tag sedan jag verkade som coach och tränare. Kanske går det bättre med lite distans. Den här gången kör jag med nedräkning.

Jag kollar inte posten så abcpunktd-posten så ofta, därför sen ankomst till tillförlitlighetsbloggandet Blogg 100 som egentligen började den 1 mars. Alltså för en vecka sedan.

UPPKAST

Det här första inlägget får bli en OM-tagning och kan även läsas på OM-sidan: ”ABC.D är egentligen namnet på ett utkast till ett Basketbollprogram. Omständigheterna gav att jag kom att driva en Basketbollklubb som började som ett i första hand socialt fritidsprojekt för lågstadiet för att skolbarnen i olika åldrar skulle lära känna varandra och på så sätt få lite lugn på skolgården. Allt var gratis och skolan bidrog med tillgång till den lilla gymnastiksalen varje lördag förmiddag. Projektet växte och flyttade senare till en lite större men utrangerad  gymnastiksal på högstadieskolan och då det var dags för renovering och ombyggnad till skolbibliotek lade jag efter 12 år ner verksamheten. Den ursprungliga tanken var att de som ville forsätta med basketboll skulle göra det i en riktig basketbollklubb men så blev det alltså inte. Det var istället vi som blev den riktiga basketbollklubben. Så länge det nu varade. I ABC.D -programmet tänkte jag sammanställa erfarenheterna. A, står för allmän träning. Atletism, smidighet, balans etc. B, står för Basketboll eller specifik träning. C, står för konditionsträning, och D för det där lilla extra; kultur, sammanhållning och showtime. Klubben lämnades åt sitt öde men jag snodde med mig programnamnet som jag för övrigt själv hittat på. Det går bra att teckna sig :o) Själv tecknade jag bloggen på Blogg 100 – listan och på den vägen är det just nu, tids nog ska den väl styra in på Basketboll.

. Punkten mellan C och D är egentligen en historia mellan mig och Cyrano de Bercerac som jag faktiskt alldeles glömt bort men kanske handlade det om att han var en elitfäktare, romantiker, vegetarian och en man med litterära ambitioner.

Hoppas ni, käre läsare, står ut med reklamen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s