NHL Moments of Glory

Stanley cup Final smäller högt. Gretsky säger att en hockeyspelares liv i NHL har fyra helt olika nivåer: Försäsong, säsong, slutspel och final. Finalen smäller högst; snabbare, hårdare, grisigare (grittyer) och allt måste vara genomtänkt. Gretsky släpper pucken vid första matchens första symboliska nedsläpp. Det är en hyllning till spelet.

Det är inte Girardis enstaka sargpassning mot tre Kingsspelare som är avgörande utan samma spelares taktiska misstag då han i momentet strax innan väljer att vara omsorgsfull om pucken i stället för att slå upp den på första beröringen då övriga Rangerspelare vänder upp och täcker området där pucken kan komma. Sedan är de borta. Kings blir övertaliga mot en övergiven Girardi och Lundquists uppträdande då han flyttar positionen är lite uppgiven. Det går snabbt i hockey men snabbare än snabbt är att tänka rätt. Särskilt i Finalen. Vid Kings första mål snor de pucken på nästan exakt samma sätt och plats som vid sista. Det är på sitt sätt också en hyllning till spelet.

Rangers som haft fler vilodagar dominerar de två första perioderna men sedan kommer Kings igång och över och bara Lundqvist står emellan dem och segern. I tredje periodens sista minut snabbskrinnar sig Hagelin dock till en sista öppen chans men får omedelbart efter missen snabba sig tillbaka bara för att med skridskotån rädda ett inspel vid Lundquist högra stolprot.

Kings coach Darryl Sutter tillhör den familj; familjen Sutter, som haft flest medlemmar involverade i NHL nämligen åtta stycken.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s