Snyggt lirat … 44 – #blogg100

Niklas Zennström satsar några miljoner eller fler för att collegifiera Uppsala Universitet och Basket. Snyggt lirat! a) därför att det är på tiden att idrotten tar exempel från där den fungerar; benchmarking! b) därför att Uppsala Basket förmodligen är en viktig del i NZ:s framgånger, det vill säga det som gör honom framgångsrik och absolut att fler i mindre skala borde tänka likadant! c) därför att Uppsala Basket i mina tankar är en ovanligt lämplig idrottsmiljö att satsa på. Uppsalas ungdomslag har vad jag har sett alltid spelat en bra och väl underbyggd basket om inte också den bästa och en stor del av det torde kunna tillskrivas Hans Albertsson – outstanding svensk basketbollspelare på 1960-talet som för den minnesgode fortfarande är den bäste!

 

-o-

”Thats it” Dagens kommentar kommer från Kevin Harlan sedan han lyssnat på Reggie Millers excellenta analys av ställningen mellan Spurs och Mavericks. ”That it” ;det fanns inget att tillägga.

Apropås NBA så kan man också lägga märke till att årets försvarare blev Joakim Noah, som med en svensk mamma mycket väl kunde ha spelat för Sverige. Då hade jag nog placerat Hans Albertsson som genom tidernas ”runner up” som det heter. Den speciella Zendansen ringen runt pågår i New York Madison Square Garden. Det gamla gardet avskedades i god stil: aggressive and cool! Jag tror, till skillnad från alla övriga förståsigpåare, att Phil Jackson förkärlek mera handlar om personalen än taktiken, men så har jag också läst hans böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s